Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

Sunt un om bun. Voi?


Din perspectiva mea, lucrurile sunt simple.

Detest anumite tipuri de oameni şi nu mi se pare deplasat să spun că proştii ar trebui băgaţi în rezervaţii. Da, Hitler avea idei asemănătoare. Şi ce? Problema lui a fost criteriul în funcţie de care a făcut selecţia; nu cred că există cineva care să poată susţine că dispariţia unor factori dăunători dintr-o societate n-ar fi benefică pentru societatea respectivă.

Naziştii aveau câteva idei interesante. Eu aş reţine următoarele 2 idei:

1. există specimene care nu pot decât să facă rău unei societăţi, prin simplul fapt că respiră;

2. aceste specimene trebuie îndepărtate.

Proştii, nesimţiţii şi Crin Antonescu trebuie îndepărtaţi. Nu omorâţi, ci trimişi in locuri special amenajate, unde să poată fi studiaţi. Şi urmăriţi cu interes, pentru că pariez c-ar fi amuzant să te uiţi la o adunătură de cretini care-ncearcă să construiască o societate. Sau o turmă, sau ceva de genul.

Sau, cel puţin, să nu se omoare între ei din greşeală, de proşti ce sunt.

Eu folosesc cuvântul „prostie” în sens foarte larg. Şi, în accepţia mea, este principala cauză pentru care stăm pe loc şi riscăm să-ncepem să regresăm. Că evoluţia e ca un deal: dacă nu urci, sunt şanse foarte mari să-ncepi să cobori.

Acum, eu nu urăsc pe nimeni. E drept, pe mulţi îi dispreţuiesc profund, dar parcă ura nu e combinaţie. Cel mult, consum de energie. Asta nu mă-mpiedică să fac mişto de unele creaturi, dar, serios, dacă dau vreodată impresia că urăsc pe cineva, e doar o impresie. Dacă ai ochelari cu rame cât antebraţul, că aşa e la modă, nu meriţi ură. Meriţi o bătaie bună, dar nu ură. N-ai făcut nimic ca să câştigi o emoţie atât de puternică.

Acum, ce fac pe blogul ăsta? Pai, scriu. Din câte ştiu, Vlad are idei asemănătoare, aşa că nu strică să ne unim forţele şi să vedem ce iese. Ne mai şi distrăm între timp.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Sunt un om bun. Voi?

 1. iustina on said:

  astept sa scrieti un post despre comunisti. adica astia cu nu foarte multa minte carora le place sa dea ordine in timp ce lovesc cu biciul dar care habar nu au ce vor de fapt. si daca nu le iese planul, e vina altora.
  sa le zicem neo-comunisti, ca aia dinainte de ’89 aveau doar cele 4 clase primare in cv. astia de azi au facultati, chiar daca la ID sau FF, dar mentalitatea e aceeasi: faci ce zic eu ca eu stiu mai bine. stiu un rahat. nu stiu nici sa respire cum trebuie. risipa de aer. aer pe care il respiram cu totii.

 2. RoleModelu on said:

  Îmi place ideea cu aerul, din totdeauna am susținut că am avea mai mult oxigen de respirat cu niște măsuri luate cu cap și fără remușcări. Cât despre post-ul despre comuniști, poate se ocupă Teo, eu o să scriu azi-mâine despre Politehnică, m-a șocat experiența de azi trăită acolo. Am precizat asta pentru că, din punctul meu de vedere, complexul acela universitar e cel mai comunist amalgam de betoane și oameni de pe-aici.

 3. Teo on said:

  Se face. Doar ca aia nu sunt tocmai comunisti.

 4. RoleModelu on said:

  Mahări înapoiați din punct de vedere intelectual îmbibați de putere obținută peste noapte. Cred că asta e descrierea mai pertinentă. Îl faci tu, te pricepi mai bine la filozofie, eu mă rezum la împroșcat cu noroi.

Lasă comment.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: