Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

Cele mai idioate argumente pe care le-am auzit în ultima vreme


În ultimele luni am auzit multe inepţii, dar 3 idioţenii au băgat groaza-n mine. Mi-am zis că, dacă unii dintre semenii mei au capacităţi intelectuale atât de reduse, viitorul nu arată foarte bine.

Mă rog, o fac şi eu pe elevatul. De fapt, am zis cam aşa:

„Băi, dacă oligofrenii ăştia apucă să-şi transmită genele, o luăm în bot ca specie! Grav! Ca la box! Crunt. Şi cretinii ăştia pot să dea peste alţi idioţi la fel de mari, dar influenţabili, care să le-adopte părerile şi să le behăie mai departe! Căcat!”

Reţineţi spusele mele, pentru că, peste 200 de ani, urmaşii urmaşilor urmaşilor urmaşilor (şi mai adăugaţi) voştri le vor învăţa la şcoală. Vor fi în manualul de istorie, la capitolul „Începuturile colonizării spaţiale”, care va vorbi despre un om care, dintr-un motiv necunoscut, a plecat de nebun prin Univers şi a colonizat o planetă. Vă dau un citat din capitolul respectiv: „Nu se ştiu multe despre motivele care l-au determinat să părăsească vechea Terra, dar se crede că simţea că nu mai are destul aer.”.

Mă rog, uite cele 3 inepţii. Ţineţi cont, provin de la oameni cu 2 mâini, 2 picioare şi un cap. Oameni care respiră. Aerul nostru! Şi apropo, dacă ai spus vreodată aşa ceva, mă-ta a născut o vită.

1. „Nu, bă, am văzut pe Antena 3, Băsescu duce ţara de râpă!”

Sfinte! Nu poţi să spui aşa ceva şi să ceri să ţi se respecte dreptul la viaţă. N-ai un asemenea drept! În cel mai bun caz, ai dreptul să trăieşti ca să se facă experimente pe tine.

În primul rând, consider că trebuie să fii cam redus mintal ca să te uiţi la Gâdea, Badea şi restul bufonilor de la Antene cu alt scop decât:

a) să râzi de prostia lor;

b) să te enervezi;

c) să vezi cât se poate bălăci în noroi un lingău cu pretenţii de jurnalist;

d) să-ţi aminteşti că există pe lume chestii mai scârboase decât Crin Antonescu.

Nu, plictiseala nu e o scuză. Pentru asta cauţi o emisiune despre croşetat.

Dar, bine, să spunem că te uiţi la cum mănâncă Gâdea căcat cu iz politic şi ţi se pare interesant prin faptul că ajungi să-nţelegi perspectiva lui, chit că e un limbric iubitor de cururi voiculesciene. Că tu zici că are logică şi părerea lui. Just, are. Dacă faci abstracţie de realitate. Dar la altceva vreau s-ajung.

Să-ţi însuşeşti părerile lui Gâdea şi să foloseşti numele lui Gâdea ca argument în sprijinul părerilor lui Gâdea e ca şi cum te-aş scuipa în gură şi ai cere mai mult, că e un elixir care va creşte respectul pe care ţi-l arată cei din jur.

Nu ştiu ce merită să păţească un om care crede că sunt obiective şi corecte părerile unor scursuri care lucrează pentru un om la care au datorii măricele, om care, întâmplător, este aliat (sau servitor, dar asta-i altă discuţie) al unora pentru care puterea e un fel de El Dorado. De fapt, vorbesc prostii. El Dorado era făcut din aur. Pentru stimabilul Crin Antonescu, puterea ar fi o combinaţie între platină şi diamant. La pătrat.

2. „Dacă-i eutanasiem, nu vor fi mai puţini.”

Normal, era vorba despre câinii vagabonzi.

Şi mi se pare corect. De fapt, matematicienii greci au demonstrat că, oricât ai scădea dintr-un număr, acesta este constant. Dacă ai 4 şi scazi 2, vei avea în continuare 4. Exact, învăţătoarea ta n-a avut dreptate.

Cu ocazia asta, să lămurim o problemă pe care ne-am pus-o cu toţii în copilărie: de unde dracu’ are Ana aşa multe mere?! De fapt, Ana are 10 mere şi mănâncă 20 de mere pe zi. Şi are constant aceleaşi 10 mere. Din acelaşi motiv pentru care, dacă avem 10 câini şi eutanasiem jumătate, vom avea tot 10 câini.

Matematica e fascinantă, nu?

3.  „Nu vreau să fiu contrazis(ă), aşa că mai bine laşi cum spun eu, da?!”

Nu, pentru că n-ai dreptate, iar eu nu pot să fiu de acord cu o tâmpenie. Aş putea să-ţi fac pe plac şi să te las să crezi c-ai avut dreptate, dar, dacă eşti destul de tâmpit(ă) încât să spui aşa ceva, există riscul ca, dacă mă prefac că sunt de acord, să ţi-o iei în cap şi să fie mai greu să-ţi închid gura data viitoare când ai chef să fii aprobat(ă) pentru că nu vrei să fii contrazis(ă).

Nimic nu e mai iritant decât un cretin căruia, din politeţe, i-ai dat gratuit dreptate la un moment dat. Că el nu pricepe că nu toate situaţiile seamănă între ele şi vine cu argumente irefutabile de tipul „Mai ştii când ziceai că… şi eu ziceam că… şi ai ajuns să zici ca mine? Ce, acum nu poti să te-nşeli?”. Şi nu prea ai ce să-i spui, pentru că e puţin probabil să-l convingi că e prost şi e aiurea să-i spui că n-a avut dreptate nici atunci, dar ai vrut să-l faci să se simtă bine.

Oricum, ăsta nu e argument. E un fel de „Ştii, eu sunt bătut(ă) în cap şi am multe idei eronate, dar vreau să mă laşi să cred că am dreptate, ca să mă simt bine în pielea mea.”. Nu picaţi în cursa asta, că e dată dracului!

Şi sunt şi altele. Astea sunt cele mai mari la care mă pot gândi în momentul acesta. Pe măsură ce-mi amintesc sau aud altele noi, le trecem aici.

Să nu v-aud cu mostre din astea de inteligenţă, că am mâinile reci şi n-aş vrea să răciţi la gât.

Single Post Navigation

12 thoughts on “Cele mai idioate argumente pe care le-am auzit în ultima vreme

 1. mybrebenel on said:

  pretentii de Hitler :) pacat ca mai gandim si pentru no, unii dintre noii, nu doar inghitim ce ni/ne (se) ofera(i)
  am un mare sentiment, ca daca voi avea curiozitatea sa te citesc peste cativa ani, asta in fericitul caz in care nu-ti descoperi alte hobby-uri intre timp, sa nu mai gandesti la fel :)

 2. Teo on said:

  Chiar e bine să gândească fiecare pentru el. Atât timp cât rezultatul este constructiv, bineînţeles.

 3. RoleModelu on said:

  E natural ca fiecare să își schimbe gândirea, șăf, face parte din evoluția cu care te mândreai într-un comment la unul din post-urile mele. Iar ”pretențiile de Hitler” ale lui Teo sunt aceleași cu ale tale dintr-un alt comment de-al tău la același post.

  • mybrebenel on said:

   Imi place sa constat cum va luati apararea unul altuia sau lui, amicului :), de aici se pot naste multe polemici si te vei convinge
   Cum spuneam, in unul dintre alte comenturi ale mele asupra postarilor si nu post-urile voastre, unii dintre noi mai sunt capabili sa si gandeasca singuri, pt ei insisi, nu doar sa fie gata sa se proclame condusi in momentul in care unuia sau altuia i se nazare ca are capacitati naturale de lider.
   Nu ma mandream cu calitatea de „saf” nicicand, spre deosbire de tine sau voi, desi nu ne cunoastem, eu am aceasta calitate, nu doar tranbitez ca am pretentii de calitatea in cauza :)
   Admir si respect faptul ca ambii voi amandoi plecati de la premiza ca exista posibilitatea ca intr-o buna zi sa va schimbati parerile, este unul dintre putine motive care m-au facut sa-i dau inainte citindu-va dupa prime 5 ineptii nefondate din primele doua articole, nu post-uri, scriese de voi :)
   Cu respect, stimabile, va bucurati de toata simpatia mea

 4. RoleModelu on said:

  Cum ziceai și tu, de aici se pot naște multe polemici. Deși sunt un mare fan al lor, am să mă abțin, dar vreau să-ți atrag atenția asupra a trei puncte importante din comment-ul tău. Sper să iei atenționările mele ca atare, și nu ca un ghes spre începutul unei serii interminabile de comment-uri în care ne ironizăm unul pe altul dovedind cât suntem de șmecheri din spatele tastaturii:
  1. Când ți-am zis ”șăf”, l-am folosit ca un apelativ, nu ca o calitate. Puteam la fel de bine să scriu ”boss”, ”coaie”, ”tovarăș”, ”dude”, ”omule”, etc., etc..
  2. Fii mai atent la punctuația și gramatica comment-urilor tale. Mi-au sărit în ochi cel puțin 3 greșeli mai sus, greșeli care vin în contradicție cu atitudinea ta de superioritate, mai ales judecând prin prisma faptului că acesta este un blog scris cu numele de ”Palme Intelectuale”.
  3. Comment-ul la care faci tu referire nu este același cu cel la care făceam eu. Prin urmare, nu suntem pe aceeași pagină (metaforic, desigur).

  • mybrebenel on said:

   Apreciez ca ratiunea primeaza si alegi sa te abtii. Desigur ca nasterea polemicilor nu era scopul meu atunci cand mi-am permis sa las cateva idei acolo, desi prin natura firii mele, ironia si sarcasmul ma insotesc la tot pasul, fara a avea pretentii de smechera (nu smecher), amuzata si printre randuri am dedus ca te aprinzi cam prea repede pentru inteligenta care iti guverneaza existenta si, daca imi permiti din nou nesabunita, ma dezamagesti un pic aici.
   Evident ca ne vom opri aici din a ne comenta reciproc sau eu stiu, daca tot e sa ne dovedim unul altuia cat suntem de tari, hai sa n-o facem din spatele tastaturii, mai „coiae” sau „dude” sau alege tu apelativul:), desi ai primit cu incantare replicile mele atunci cand te omagiam, insa cand n-am mai fost de acord…urmarea o stii.
   Cat despre cele „cel putin 3 greseli gramaticale” la care faceai referire, daca ele exista cu adevarat, admit ca nu sunt inca perfecta, ca mai am poate de invatat din toate (inclusiv gramatica) si de ce nu sa mai studiez si coranul.
   mic ps: tu alegi pe ce pagina te afli, eu doar aleg sa o impart sau nu cu tine (nemetaforic vorbind)

 5. RoleModelu on said:

  Am fost indus în eroare de sexul tău, probabil, atunci când ai zis că ai făcut testul lui Teo și a reieșit că ești bărbat. Recunosc că natura mea egocentristă mă face să mă comport așa cum ai descris foarte bine în paragraful al doilea. În altă ordine de idei, cine nu primește cu brațele deschise laudele și cu iritare criticile? E natura umană. Cât despre cele ”cel puțin 3 greșeli gramaticale”, fără niciun pic de ironie (de data asta), am certitudinea că au apărut datorită grabei când ai tastat răspunsul.

  • mybrebenel on said:

   Ce amploare iau unele lucruri pe aici ! N-a fost nevoie decat de o picatura si uite ce ditamai furtuna s-a lansat:)
   Acum, draga mister, doresit sa facem pace…pe pace eram dinainte de a lua tu foc. Iti spusesm mai sus ca va bucurati de toata stima si aprecierea mea; ca te-am ironizat putin si ca am considerat necesar sa-ti atrag atentia asupra catorva aspecte, nu era motiv de galceava. Trecem peste. Dar as vrea sa iei aminte la un lucru sau mi-ar placea daca intr-o lume utopica si intr-un univers paralel, ai face-o: nu toti gandim la fel, cel putin nu de fiecare data. Accepta ca altii pot avea viziuni diferite si respecta-le alegerile! Eu nu m-am suparat cand m-ai contrazis si nici nu m-am simtit atacata atunci cand m-ai atacat (si ai facut-o). Stiu cine sunt si de ce sunt capabila, iar faptul ca tu nu pareai a fi de acord cu mine, era doar dreptul tau.

   Si acum, draga Maki, nu ti se pare ipocrit, revoltator si inadmisibil ca doi buni cetateni, inteligenti de altfel si cu calitati de oratori, sa-si faca ei „gasca”, sa propovaduiasca in stanga si in dreapta, sa se bucure de aplauze si ovatii atunci cand fanii sunt in extaz (sau fanele), sa tipe in gura mare cat sunt de corecti, de cinici, de necoruptibili cu altii si cu ei insisi, sa se declare animati de idealuri si idei marete, de etc (toate insiruirile de super adjective absolute pe care le doresti), ca apoi sa aud o bomba rasuflata cu tenta intelectuala chiar cum ca „stii ei 2 sunt prieteni si cum altfel ar putea decat sa-si ia apararea unul altuia?”. Te rog sa ma scuzi si sa-mi ierti nonsalanta…adica ne proclama corecti si ne permitem a da sfaturi altora, adica prostimii si tuturor saracilor cu duhul, mersi sau ne pe la biserica, insa cand vine vorba de a fi sinceri unul cu altul si, mai aleas prieteni fiind, si sa avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume, alegem sa fim ipocriti!
   Multumesc si quod erat demonstrandum!

   Acum ca sa evit „linsarea”mea in direct, ar trebui sa spun si sa va reamintesc, ca totul este un pamflet si personajele din poveste sunt pur intamplatoare :)

 6. Maki M. on said:

  Prea delicioasa mi s-a parut discutia asta, nu ma pot abtine sa nu imi bag nasul. Lasand la o parte post-ul care vorbeste despre creaturi mitice precum Gadea, Crin Antonescu si alte bazaconii cu care eu nu am ABSOLUT niciun contact, nici macar intamplator, dezbaterile voastre imi gadila maxim simtul raspunderii.
  Brebenel, asocierea lui Hitler cu asta micu’ devine din ce in ce mai populara pe aici (si pe EtR de altfel) si nu reusesc sa-mi explic de ce; adevarat, omul are un stil transant de a pune punctul pe I, se vede ca-l duce capul si profita de faptul ca are si o voce rasunatoare, insa de aici si pana a-l compara cu o masinarie sadica in piele de om e cale lunga. Nu este dreptul meu sa impun nimanui o lumina in care sa-l vada pe RoleModel, dar prin remarcile de tipul asta va cam desprindeti destul de mult de la realitate. Asa, ca fapt divers.
  O alta chestiune care mi-a atras atentia la tine, fellow blogger chick, este the following : ” Imi place sa constat cum va luati apararea unul altuia sau lui, amicului :), de aici se pot naste multe polemici si te vei convinge. ” Acum, sincer, te-ai fi aspteptat ca Teo sa-l contrazica si sa-l umple de argumente conform carora spusele lui sunt autentice ? Pai colaborarea asta a lor s-a nascut fix din faptul ca sunt de acord pe multe subiecte si isi sustin reciproc teoriile. Nu inteleg de ce a fost nevoie sa le scoti ochii putin ca fac front comun pentru a … nu stiu, te contrazice pe tine. E o treaba total pertinenta si logica, pana la urma, nu ? Imi place ca esti tovarasa cu ironia si sarcasmul, sunt niste mesteri si niste bo$$i asa in esenta lor, motiv pentru care apreciez maxim modul in care te exprimi si pui problema. Mi-ar placea sa dezbatem probleme mondiale pe marginea unei beri. Sau cocktail, depinde ce gusturi ai :P.
  In incheiere : nu stiu sigur cine a redactat acest sample, insa judecand dupa cantitatea de venin scuipata, m-as azvarli sa cred ca Vlad. Daca da, bravo ma, devii din ce in ce mai scorpie. Alege si tu pe viitor subiecte care sa fie oarecum imbratisate de toata lumea, gen…ACTA ;).
  Ne auzim !

 7. RoleModelu on said:

  OK, that’s about enough. Am luat foc, pentru că ăsta e caracterul meu, nu te simți specială, it’s what I do. Maki, articolul l-a scris Teo. Eu mă retrag din această conversație (mai ales pentru că simt că sunt în dezavantaj la nivel de replici :)) ). Let’s all be friends and blog for a better world.
  Cât despre A.C.T.A., n-am idei, dar poate se aruncă Teo la așa ceva, el e o fire mai analitică decât mine. Eu sunt ceva mai distructiv și mai tranșant. Dar, hei, fiecare cu farmecul lui.

 8. Maki M. on said:

  :* There’s something grim in your near future, boy !

 9. RoleModelu on said:

  So I fear.

Lasă comment.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: