Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

3 citate idioate ale femeilor


Fiind dotat cu un detector de bullshit foarte performant, am deseori plăcerea de-a asculta acordurile ţiuitului provocat de diverse specimene cu care intru-n contact. Îl aud atât de des încât aproape că trece neobservat. De fapt, în unele situaţii nu mai am nevoie de detector, pentru că simt bullshit-ul. În cazul unora îl simt chiar înainte să rostească un cuvânt. E suficient să deschidă gura.

Dar există unele tipuri de bullshit care-mi fac detectorul să explodeze. Contrazic flagrant atât de multe norme ale logicii de clasa a 9-a, ale bunului-simţ sau, pur şi simplu, realitatea, încât mi se pare incredibil că pot proveni din gândirea unor fiinţe destul de inteligente încât să folosească limbajul articulat. Am ajuns să-mi opresc detectorul când am în preajmă un posibil autor de mega-bullshit, pentru că explozia care s-ar putea produce ar distruge totul pe o rază de 3 kilometri.

Cum sugerează titlul, azi trecem în revistă 3 fraze pe care le folosesc multe femei. Analizând superficial, ai putea crede că ele sunt realiste; totuşi, dacă eşti înzestrat cu o doză minimă de bun-simţ, n-ai cum să nu-ţi dai seama că sunt nişte minciuni mai mari decât posibila coliziune a Terrei cu o planetă numită Nibiru.

1. „Eu vreau un tip de treabă, capabil să lase totul pentru mine.”

Desigur, şi eu vreau să câştig un campionat mondial de Counter Strike. Vreau acum, pentru că mi-ar mângâia orgoliul. Problema este că, dac-aş fi implicat în finala campionatului, aş putea să mă ridic şi să plec la o bere, pentru simplul motiv că nu dau 2 bani pe Counter Strike. Ar fi caterincă să câştig, dar am cel puţin 30 de lucruri mai importante de făcut.

Aşa e şi cu fraierul care şi-ar abandona viaţa pentru o femeie: e bun pe o perioadă cuprinsă între momentul în care femeia respectivă începe să simtă că nu prea valorează nimic şi momentul în care şi-a refăcut stima de sine. Nu complet, ci suficient cât să vrea ceva mai bun. Urmează un „te plac ca prieten” şi o nouă dramă a unui mascul cu prea puţin testosteron.

2. „Mie nu-mi pasă deloc de bani, poţi să fii sărac lipit, contează personalitatea.”

Ca bărbat, pot spune că banii contează. Şi că e normal să fie aşa.

Să ne imaginăm că n-am un leu în buzunar. Asta-nseamnă că nu-mi permit să te sun, pentru că abonamentul/creditul costă. Mai înseamnă că nu-mi permit să merg cu tine la o cafea, pentru că şi aia costă 5 lei, ceea ce reprezintă o avere când n-ai un ban. Mai înseamnă că, la un moment dat, vei vrea să mă prezinţi prietenelor tale, iar eu mă voi face de râs, pentru că va trebui să-mi plăteşti tu o apă plată de care voi trage 2 ore. Şi te voi face şi pe tine de râs, pentru că umbli cu un coate-goale. Ah, şi nu-mi voi permite nişte prezervative. Şi tu-mi vei spune, la un moment dat, că nu fac nimic cu viaţa mea.

Apoi, dacă am o personalitate atât de atrăgătoare încât să nu conteze banii, trebuie să fac nişte bani. Un bărbat nu poate fi lefter în permanenţă. Perioadele proaste există, dar trebuie să se şi termine.

3. „Eu vreau egalitate totală!”

Bullshit! Dacă-mi spune vreo femeie că vrea s-o tratez exact cum aş trata un bărbat (minus sexul), vreau s-o văd cum reacţionează la un pumn în gură. Pentru că, dacă un bărbat mă calcă suficient de tare pe coadă, are şanse mari să-i proptesc monturile în barbă. Şi nu voi fi acuzat decât că sunt violent; altfel, e o reglare de conturi între doi tipi.

Cu o femeie, oricât ar fi de idioată, nesimţită sau nenorocită, nu poti proceda la fel fără să fii considerat un bădăran. De fapt, dacă o femeie te bate, eşti un pămpălău. Dacă sare la bătaie şi ripostezi cu o bucată sănătoasă peste bot, nu e OK. E o femeie, trebuia s-o imobilizezi. Sau, şi mai bine, să-ncerci s-o calmezi în timp ce ea te lovea cu tot ce-i pica-n mână.

Nu mă-nţelegeţi greşit, eu zic că e normal ca lucrurile să stea aşa. Bărbatul e bărbat, femeia e femeie. Cel puternic supravieţuieşte şi-şi transmite genele, cel slab se descurcă şi el cum poate. Dar, dacă tot aplicăm nişte principii, nu văd de ce n-am recunoaşte că ne ghidăm după ele.

Aşa ajungem la fraza-bonus:

„Nu prea mai există bărbaţi adevăraţi.”

Normal, scumpo, pentru că tu nu-i spui fraierului ce vrei. El crede că vrei flori şi complimente, tu vrei să rupă patul cu tine. Spune-i asta, nu-l lua cu „vreau să ne despărţim; problema nu e la tine, ci la mine”, că el crede c-a avut ghinion şi face la fel cu următoarea. Şi ea-i va spune la fel, şi el va deduce la un moment dat că femeile sunt curve şi va sări în extrema cealaltă. Şi alta se va plânge că el şi-a bătut joc. Şi tot aşa.

Apropo, în timp ce scriam chestiile astea au fost necesare 2 intervenţii ale geniştilor, pentru că detectorul meu de bullshit a reacţionat la simpla amintire a frazelor şi se pregătea să distrugă Europa. Din fericire, geniştii au ajuns la timp.

Aţi avut noroc.

Single Post Navigation

10 thoughts on “3 citate idioate ale femeilor

 1. liv on said:

  genial!
  1. get a life bitch! poate atunci nu o sa mai simti nevoia sa „lase cineva totul pt tine”. si oricum ea de fapt nu vrea asta. pt ca daca ar gasi barbatul care sa lase totul pt ea, sa fie ea centrul universului sau in momentul ala ea ar zice ca e un pampalau care o sufoca si ca nu poate sa traiasca asa. femeile vor un barbat, nu un pres. din pacate nu toate sunt destul de smart sa- si dea seama de asta.
  2. cel mai mare bullshit. sfideaza orice logica. traiesti in societate nu in padure therefore ai nevoie de bani. pur si simplu. nu se poate fara.
  3. :))) ahahahaahaa….nu e nimeni egal cu nimeni. suntem prea diferiti. sa spui ca un barbat e egal cu o femeie ca si cum ai spune ca papaya e la fel cu patrunjelul. e o relatie de complementaritate intre barbati si femei, nu de egalitate. de fapt in general nu e nimeni egal cu nimeni, unii sunt mai destepti altii nu, unii sunt frumosi altii hidosi, unii au personalitate altii doar spirit de turma. intr-un singur mod suntem egali, ca suntem oameni, toti ne nastem si toti murim. si in opinia mea, putem vorbi de egalitate doar in termeni institutionali (gen egalitatea de sanse, in fata justitiei etc).
  bonus: da, e trist ce se intampla. zicea un tip dave chappelle intru-un stand up „chivalry is dead. and women killed it.”

 2. RoleModelu on said:

  Mă bucur că îți place ce a scris Teo. Ca idee, el lucrează acum la CGS. Vezi ce mici genii naște locul ăla de muncă?

 3. liv on said:

  :))) indeed, great minds think alike and work/worked at CGS.

 4. RoleModelu on said:

  Ceea ce mă face să mă întreb dacă nu cumva mai putem racola ceva de pe-acolo.

 5. liv on said:

  credeam ca e pe baza de auto racolare aici:))

 6. RoleModelu on said:

  Noi nu lăsăm blogosfera la nivelul propriei păreri de sine.

 7. Antonia on said:

  corect ! sunt femeie,dar una cu bun simt si capul pe umeri. 1. faza cu renuntatul la tot pt „mine” e ipocrizie curata. eu una nu renunt la tot pt un barbat si mi se pare absurd sa cer asta. daca la incepu ti-a placut ca e intr-un anumit fel sau are o pasiune anume,sa ceri acum sa se renunte la asta,sa se schimbe,aduce numai pb,frustrari etc. si nici corect nu mi se pare. plus ca da,ajungi sa te plictisesti,sa vezi ca nu are cojones si ca vrei mai mult. dupa parerea mea (poate gresita in viziunea unora) e o mare diferenta intre o femeie si o muiere,un mascul si un barbat.mare diferenta.dar sa nu intru in detalii prea multe.
  2.da,sunt femei care scot aberatia cu banii pe gura. ca nu esti o materialista nenorocita si totusi tii la barbatul respectiv,e una. dar sa nu aibe nimic e altceva. poti fi ok cu perioade proaste,asa cum ai spus si tu. dar sa dai iama la mine in frigider pana sufla vantul,sau sa iti car eu baxul cu bere ca tu o freci dubios pe canapea,e altceva. plus,carui barbat (ca femei sunt N) i-ar place sa depinda de o femeie?
  3.egalitate :)) ok. imposibil ! fiecare cu p…a masii .nu ai cum,prin constructie sa fii egal.gandim diferit,actionam diferit,simtim diferit etc. sunt anumite lucruri,la care exceleaza unu si altele celalalt. am tot auzit,in ambele tabere chestii gen”eu sunt barbat,sunt zmardoi,femeia mi-e inferioara” sau pe cealalta parte,la fel. egalitate la sanse,profesional vorbind,da,sunt de acord. dar intr-o relatie lucrurile stau putin diferit. dar iar ma lungesc si nu mai termin.
  si in sfarsit 4….dubios.barbatul perfect nu exista. cum nici femeia perfecta nu exista.da,e adevarat,au degenerat multe. atat barbatii cat si femeile,nu mai sunt cum era odata.si nu e un lucru tocmai ok. azi „o ardem” prin dorobanti,ne futem cantitativ dar nu si calitativ,valori morale…pffu..lipsesc cu desavarsire. desi,daca stau bine sa ma gandesc,ce e perfectiunea pana la urma? fiecare o percepe diferit.si daca ar fi,nu te-ai plictisi? nu stiu…ma intreb. mai ales eu de ex,avand o personalitate vulcanica,nu suport monotonia.dar deviez…nu stiu…tind sa cred ca si defectele,au rolul lor.
  si cam atat….oricum,mi-a placut ce ai postat.multa bafta !

 8. RoleModelu on said:

  Ia uite, Teo, ce susținere acerbă din partea reprezentantelor sexului frumos ai :)) Frumos zis, Antonia, deși un pic ”vulcanic”, ca și personalitatea ta ;) E bine că mai există și femei neatinse de feminism orb și cu capul pe umeri.

 9. Teo on said:

  Observ şi mă bucur. Să sperăm că dăm de mai multe, poate punem bazele unei organizaţii care va reeduca femeile. Şi bărbaţii, c-avem şi noi mare nevoie. :))

 10. RoleModelu on said:

  De partea a doua ar trebui să ne ocupăm noi, personal. Începi tu cu o analiză psihologică menită să identifice problemele, apoi eu contribui cu scenarii de măsuri tranșante, menite să le rezolve :))

Lasă comment.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: