Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

Lecții de viață pentru proaste de la Pamela de România și Simona Gherghe


Îngrozit că nu mai aveam subiecte atent alese pentru a le dezbate aici, unde acord articolelor o mai mare importanță decât celor de pe EtR, survolând pe gsp.ro, am dat peste următoarea știre șocantă. Vă las să urmăriți clipulețul în liniște și revin, să dezbatem împreună.

Gata, l-ați văzut? Perfect. Avem material comun de dezbatere, acum. Pentru început, să clarificăm: am specificat în titlu că ”Pamela de România” (Simona Trașcă, conform buletinului) predă niște lecții de viață proastelor. Probabil fără să vrea și fără să-și dea seama. De menționat că singurele imagini pe care le văzusem cu ea până acum erau niște fotografii în care apărea semi-despuiată, furnizate de Google Images, pe care l-am accesat pentru a mă lămuri cine mama dracu’ e păsărica asta. Nu mi s-a elucidat misterul așa că am adăugat-o catalogului din mintea mea intitulat ”Pizde proaste din media”.

Asemeni bunului meu colaborator de pe EtR, John Arne Rizi (care s-a cam lăsat pe tânjeală în ceea ce privește blogosfera de vreun an și jumătate încoace), voi diseca acest videoclip, analizând momentele-cheie și extrăgând din ele importantele învățăminte pe care ni le predă profesor-doctor-pedagog-psihiatru Pamela de România.

Să mai clarificăm ceva, înainte de a începe disecarea monumentalelor 5 minute extrase din emisiunea de succes ”Acces Direct”, care mi-au înviorat ziua. Domnul vorbitor de italiană (aparent, Miguel) pe care l-ați văzut mai devreme este fostul/actualul/viitorul/ce-o fi amant/iubit/logodnic/soț/ce-o fi al focoasei blondine cunoscută ca ”Pamela de România”. Spune ”ce-o fi” pentru că nu mi-am bătut capul să aflu toată povestea tumultoasă cu privire la relația celor doi. Amănunte total neinteresante pentru mine și insignifiante pentru ceea ce vreau să punctez în continuare. Ei s-au despărțit sau certat sau ceva, iar el, acum, probabil, clocotește de nervi că vita îl târăște la tot felul de show-uri mondene într-o țară care vorbește o limbă diferită de a lui, după ce i-a tras clapa, seducându-l și făcându-și un nume pe spinarea lui. Aparent, nefericitul deține în posesie un ceas, al cărui posesor inițial a fost păsărica siliconată. Cam asta e tot ce trebuie să știți. Maestre, banda, te rog frumos:

1. ”În genunchi, dacă vrea să facă un gest frumos”. Sigur că da, păsă, de ce nu? Nu e suficient că deja l-ai târât prin noroi în goana ta disperată după bani și notorietate în care te-ai bazat numai pe corpul tău (și eu i-aș da vreo două numere, de ce să mint?) și lipsa de principii morale. Hai să ne mai dăm un pic în spectacol și să solicităm unui bărbat să facă ceea ce detestă, poate, cel mai mult pe lumea asta, în afara cazului în care o face din proprie inițiativă, din inimă și, în general, o dată în viață: să se așeze în genunchi. Revoltător este, cu atât mai mult, cu cât nefericitului îi este solicitat să se așeze în genunchi în fața TA. Așadar, prima lecție de viață: Dacă ești o prințesă ce vrea să-și facă un nume, solicită bărbaților să facă lucruri pe care le detestă pentru a dovedi ceva (orice ar fi acel ceva, poate fi și teorema lui Pitagora) în fața ta.

2. ”Îmi pui ceasul pe mână și facem pace”. Bun, și-a călcat pe inimă și a îngenuncheat în fața ta. Nu vrei inelul, vrei ceasul, pentru că (probabil) știi că nu ți-l dă. Ultima fărâmă de onoare zvâncnește în bietul macaronar, care refuză să-i dea ceasul pe moment, susținând că el va ajunge în posesia Pamelei ulterior. Nu sunt de acord. Dacă tot te-ai mânjit cu căcat din cap până în picioare îngenunchind în fața acestui monument de prostie, ai putea măcar să-l și mănânci. Vrea ceasul, dă-i ceasul. Vrea să dansezi sârba, dansează-i sârba. Vrea să te dezbraci la pielea goală și să tranșezi un cameraman, urlând ”Pamela, te iubesc”, dezbracă-te la pielea goală și tranșează un cameraman, urlând ”Pamela, te iubesc”. Ce-i asta? Fă un gest frumos, Miguele! A doua lecție de viață: Dacă tot ai reușit să îngenunchezi un băiat (și la propriu, și la figurat), măcar fă-l de râs cu totul.

Urmează reacția perfect naturală (lăsând ironia la o parte) a oricărui bărbat cu un gram de demnitate, după ce femeia care i-a picat cu tronc și pe care a crezut-o când i-a spus că-l iubește l-a umilit nu numai în viața privată, dar și în fața unei națiuni întregi (exprimarea nu e exagerată, e știut faptul că ”Acces Direct” este o emisiune de top, judecând după rating). Adică a vrut să-i dea vreo două bucăți. Nu i-a dat niciuna, din ce am văzut, a încercat doar să o imobilizeze, gest de-a dreptul iertător, din punctul meu de vedere, față de ce merita vita. Și, acum, să revenim la oile noastre.

3. ”Miguel, nu se face așa ceva. (către altcineva din platou:) Stai jos.”. Nu mă puteam abține să nu o iau la castane și pe Simona Gherghe, altă vită cu pedale, care nu știe decât să agite spirite de dragul rating-ului, după care se miră că un latin cu cojones chiar ia în considerare rezolvarea situațiilor prin corecție fizică. Simona, draga mea, reține, am scris și pe blog-ul meu și aici, cu ceva articole în urmă: Oamenii sunt animale. Ei pot fi dresați, ca orice animal, prin recompensă și pedeapsă. Iar cea mai eficientă pedeapsă e bătaia. Dar, totuși, să notăm, lecția numărul trei: În orice situație de criză, chiar dacă bărbatul de lângă tine are tendința (vizibilă, tocmai ce ai asistat la o astfel de scenă) să-ți rupă capul de pe umeri, păstrează atitudinea superioară. Dacă mori, vei muri demnă, nu vei accepta să ți se spună sexul slab doar pentru că ”bestia cu chip de om” de lângă tine îți poate frânge cu mâinile goale picioarele, de la genunchi în jos, și te poate bate cu ele până îți dai ultima suflare.

4. ”Incredibil, ca femeie, nu pot să suport, nu e uman”. Orice femeie, să reținem, ”femeie”, va fi solidară celor asemeni ei. Dacă proasta o merita, nu contează, o ierți. Nu este uman și este incredibil să agresezi o femeie. Deci, rețineți, pițipoancelor. Dacă o vedeți pe una că își ia picioare vreodată sau că este jignită sau chiar că este privită cu dispreț (chiar și câteva secunde!), luați atitudine! Scoateți topoarele, furcile, pantofii cu toc și puneți la respect animalul care a îndrăznit să trateze cu atâta lipsă de respect cea mai frumoasă creație a lui Dumnezeu, de la Dumnezeu încoace. Lecția numărul patru: Indiferent dacă știi sau nu circumstanțele situației la care asiști, ia atitudine în sprijinul femeii. Nu contează că ești la tribunal, unde se judecă divorțul dintre un individ serios care muncește și își educă copiii și o bețivă pastilată care își înșeală soțul. Ea a ajuns așa DIN CAUZA LUI!

5. ”Nu se ridică mâna asupra unei femei, indiferent de ce ar fi făcut”. Acesta este finalul maiestuos ale celei mai jenante reprezentații de feminism pe care am văzut-o în viața mea. Să presupunem, prin absurd, că o femeie pe care ai cunscut-o și ți-a plăcut, devine iubita și apoi soția ta (sincer, nu știu dacă este cazul de față, dar e un exemplu de situație arhi-cunoscută în lumea mondenităților). Îți toarnă un plod, după care, brusc, bagă divorț, ca să-ți ia jumătate de avere și să te pună să plătești și pensie alimentară. După toate astea, îți mai și denigrează imaginea în public. Eu, personal, orice ar zice cititoarele care se vor ofusca lecturându-mi articolul, i-aș smulge silicoanele din piept cu mâinile goale, ca măcar să știu că mi-am lăsat amprenta pe ea toată viața, așa cum și ea și-a lăsat-o pe a ei pe a mea (”a mea”, viața, nu altceva). Lecția numărul cinci: Cunoaște-ți drepturile. Ești femeie, nu trebuie să fii răspunzătoare pentru faptele tale (indiferent de natura acestora).

Acestea fiind zise, dragi cititori, sper că ne-am lămurit de ce avem probleme de relaționare logică cu femeile din ziua de azi. Cu așa exemple mediatice de urmat, nici nu mă mir că prințesele nedotate cu un intelect ce poate asimila informații într-un număr mai mare decât cel al obiectelor ce încap într-o poșetă se poartă cum se poartă într-o conversație ce noi avem certitudinea că e una logic-rațională. Drage cititoare, sper sincer că dacă ați accesat acest post, l-ați accesat doar pentru a vă oferi 10 minute de râs și nu intenționați să luați exemplu de la cele două Simone. Week-end fain!

Single Post Navigation

10 thoughts on “Lecții de viață pentru proaste de la Pamela de România și Simona Gherghe

 1. liv on said:

  nu poate sa imi para rau pentru nici unul din ei. daca umbli cu asemenea specimene iti meriti soarta. si nu l-a pus nimeni pe ala sa vina la tv in „fata intregii natiuni”.

 2. RoleModelu on said:

  Și asta e adevărat, dar nu poți să negi că am un punct de vedere.

 3. liv on said:

  da ai, dar e argumentat subiectiv si mult exagerat.(ma refer la exemplele de la 4 si 5). practic tu spui ca daca aia „o merita” atunci ala are tot dreptul sa-i rupa capul. i disagree. e josnic si ineficient. daca vrei payback sunt cai mai bune. si sa lovesti o femeie in momentele alea cand esti nervos denota o mare lipsa de autocontrol. si din nou, el s-a pus in situatia aia deci nu e nici pe departe o victima. in fond nu cazi decat pe partea pe care te apleci…in cazul de fata ambii sunt la fel de vinovati: ea ca e o tarfa penala si nerusinata, el ca umbla cu ea (de unde pot sa deduc ca ii plac genul asta de femei).
  referitor la faptul ca nu poti fi trasa la raspundere pentru faptele tale doar pt ca esti femeie…poti, dar nu cu un pumn. asta poti sa faci cu un barbat, cu femeile e alt joc, alte reguli.

 4. RoleModelu on said:

  Cred că e clar că întreg articolul este tratat într-o notă exagerată. Bineînțeles că nu rezolvi conflictele prin ruperea efectivă a capului, dar un cot bine plasat în plex, doar pentru șocul de moment (mai ales luând în considerare că nu există urmări grave de sănătate pe termen lung) nu strică nimănui care îl merită, indiferent de sex. În altă ordine de idei, te rog, nu-mi spune că simpatizezi cu ultima ”perlă” a Simonei Gheorghe (citatul de la 5), pentru că dacă ceva mi se pare cu adevărat josnic din tot filmulețul de 5 minute, asta e: feminismul ăsta de ultimă speță, în condițiile în care tot ea e una din cele care vociferează pentru tratament egal. Dacă asupra unui bărbat poți ridicâ mâna când o cere, asupra unei femei (considerând că e egală în drepturi cu un bărbat) de ce nu ai putea? Nu mă înțelege greșit. Nu pledez pentru violență domestică. E de bun simț să nu lovești într-o femeie, dar de aici și până la ce a spurcat pe gură vita care prezintă emisiunea asta de două parale e cale lungă.
  Nu în ultimul rând, nu-i iau apărarea macaronarului, e un idiot că a pus botul la siliconata asta, dar trebuie să recunoști că nu e întru totul conștient de ce i se întâmplă. Nici măcar nu vorbește limba!

 5. liv on said:

  egalitate nu inseamna ca poti sa-mi spui „bai coaie” sau sa ne batem „ca baietii”:). egalitatea in drepturi vine din timpurile in care femeile n-aveau drept de vot, sau erau platite mult mai putin ca barbatii pt acelasi job, erau apriori considerate nepricepute in anumite domenii (gen math, info, cars) sau ca menirea lor se reduce la a fi casnica, sau ca erau pur si simplu inferioare doar pentru ca erau femei. desigur , in zilele noastre „egalitatea in drepturi” e overused nemaifiind cazul de discriminari profunde ca cele enumerate mai sus.
  personal, nu sunt feminista, a fost un curent util la vremea lui si atat. nu suntem egali, suntem diferiti, fiecare cu avantajele sale. si nici nu gandesc in „barbati si femei” ci in „oameni”.
  sincer nici nu m-am uitat la tot filmuletul ca n-am rezistat decat pana a smotocit-o pe aia, mi se rupe de ce a zis Simona Gherghe dar, da, in general se aplica asta cu „nu dai intr-o femeie” din diferite motive: educatie, lipsa de fair play datorat raportului inegal de forta. si oricat de imbecila ar fi aia asta nu scuza lipsa de autocontrol.
  cred ca tu pledezi pt violenta in general in mare parte pt ca asta elibereaza frustrari de moment.
  si tipul oricum avea traducator, aia vorbea in italiana cu el, era perfect constient. si tot nu trebuia sa dea in ea. e o penala? bine pa, de ce nu pleca? decat daca ii place drama si sa se dea in spectacol, caz in care e si mai lame si se merita cu desavarsire unul pe altul.

 6. RoleModelu on said:

  OK, cred că începem să ne detașăm de subiectul în sine și transformăm discuția asta într-o contră misogin vs. feministă. Ca să lămurim lucrurile, eu nu pledez pentru violență, în general. Violența (din punctul meu de vedere) este o formă de pedeapsă, care ar trebui (da, ar trebui) folosită doar în cazuri excepționale, atunci când alte metode nu funcționează. Să luăm un exemplu simplu: atunci când un câine s-a pișat pe fotoliul tău, nu-i poți explica că nu e frumos ceea ce face și că ar trebui să se pișe afară. Nu e vorba de diferența de limbă, ci de cea de potențial intelectual. Nici dacă ai lătra, tot nu ar înțelege. Îi arzi două după ceafă când se pișă pe fotoliu, iar el asociază acțiunea lui (pișatul pe fotoliu – nu-ți place ție) cu acțiunea ta (două după ceafă – nu-i place lui). Prin urmare, nu se va mai pișa pe fotoliu, știind că și-o ia după aia. La fel e și cu unii oameni, cei care, intelectual vorbind, nu au coborât încă cu totul din copaci. Dacă nu merge cu vorba bună, prin argumente logic-argumentare, îi dai câteva scatoalce și, cu timpul, se va învăța minte. Orice formă de viață e capabilă să observe un fenomen de acțiune-reacțiune. Dacă nu-ți place reacțiunea, nu mai face acțiunea, e atât de simplu.
  Acum, că am lămurit cum văd eu violența, să lămurim și discuția cu privire la egalitatea între sexe. Admitem că nu ești feministă (după cum ai spus), deși eu tot văd ceva sforțări în tine. Nici eu nu sunt misogin, crede-mă pe cuvânt. Eu condamn și arunc cu noroi în oamenii care o merită, indiferent de sex, religie, orientare politică. Deci dacă spun că Simona Gheorghe e o vită, înseamnă că nu sunt eu misogin, ci e ea vită. Asta, din punctul meu de vedere. Pentru că (nu e așa?) dacă ea are dreptul la o părere televizată conform căreia nu se dă într-o femeie în orice circumstanțe, eu am dreptul la părerea că ea o vită că spune așa ceva, pentru că dă dovadă de un feminism deplasat. Să formuleze altfel, pentru că eu sunt capabil să dau un exemplu cât se poate de posibil (condițiile pentru ca el să aibă loc nu sunt fictive): sunt pe o stradă întunecoasă și o gagică îmi pune cuțitul la gât și-mi cere banii și telefonul, imobilizându-mă prost, adică lăsându-mi unul din genunchi liber. Aș fi acuzat de lipsă de educație, moralitate și fair-play dacă o lovesc cât pot de tare cu genunchiul în stomac?
  Aștept răspuns la întrebarea de mai sus și încearcă să-mi înțelegi punctul de vedere per ansamblu, nu încerca să diseci comment-ul meu și să vezi unde am dat greș în raționament. În felul ăsta, putem continua discuția două săptămâni și tot nu ajungem la un numitor comun ;)
  Ah, și, ca o paranteză, eu mă adresez multora dintre prietenele și cunoștințele mele (de sex feminin) ”coaie”. E reflex, de la cât m-am adresat așa băieților. Niciuna nu pare să aibă o problemă cu asta.

 7. liv on said:

  da, ai tot dreptul sa o lovesti pentru ca ea te-a atacat prima. ai fi la fel de indreptatit sa lovesti si un pusti de 10 ani daca te-ar ameninta cu un cutit. dar sa fim seriosi, exemplul asta e complet deplasat. normal ca intai e survival mode si dupa aia educatia&stuff. nu ma refeream la scene de genul asta cand spuneam sa nu lovim femeile. ci la scene ca aia din filmulet, el si ea se cearta, she’s being a bitch asa ca el ii da vreo doua…desigur ca e dreptul lui sa actioneze cum crede, e dreptul ei sa plece sau sa stea dupa aia si nu e treaba nimanui de fapt ce se intampla in astfel de situatii (eu de exemplu nu as interveni in veci sa vad ceva de genul asta pe strada, gen „vai vai nu da in ea”…poate aia e vreo masochista si ii place sau poate asa vede ea dragostea, in fine, ii priveste, nu mi pasa ce fac altii cu viata lor (decat daca ea ar cere ajutor, atunci ar fi alta situatie)).
  insa nu pot sa afirm open hearted ca e ok sa dai intr-o femeie care nu reprezinta vreo amenintare fizica la adresa ta.indiferent de ce ti-ar spune. da, te a atacat rupe i capul, daca sunt doar vorbe sunt alte modalitati de a reactiona. in fond nu conteaza ce se intampla, ci cum reactionezi la ce se intampla.
  si cum tu ai dreptul sa te iei de cei pe care ii consideri prosti/vite, asa au si ei dreptul sa fie prosti/vite in continuare.

 8. RoleModelu on said:

  Și, iată cum, în sfârșit, am ajuns la un numitor comun. Glad this was eye-opening for both of us :)

 9. liv on said:

  sorry, no revelations yet:).

 10. RoleModelu on said:

  Ăsteia i-am simțit acidul.

Lasă comment.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: