Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

Din nou despre Simona Gherghe și Acces Direct


Știu că nimeresc cam ca nuca-n perete cu post-urile mele în mijlocul unei dezbateri de aproape o lună pe tema psihologiei feminine și masculine, începută de Teo, alimentată de comment-uri și reaprinsă de Maki în ultimul post. Dar eu nu-mi găsesc locul în aceste dezbateri, așa că îmi văd de balivernele mele. Voi scrie, din nou, despre ceva ce mă enervează. Și, deși se întâmplă rar, voi scrie, din nou, despre ceva ce mă enervează despre care am mai scris o dată.

Deși sunt foarte multe emisiuni pentru suferizi de sindromul Down la televizor, Acces Direct (în ochii mei) le întrece pe toate. Iar Simona Gherghe trebuie să fie una din cele mai enervante femei de pe suprafața planetei. Îmi este atât de antipatică încât efectiv aș sta în cumpănă înainte să fac sex cu ea, dacă s-ar ivi ocazia.

Alaltăseară îmi serveam liniștit cina. Televizorul rămăsese deschis pe Anena 1, probabil de la vreun program anterior, pentru că nici mama, nici soră-mea nu obișnuiesc să urmărească show-uri de televiziune pentru macaci. Simona Gherghe îi făcuse legătura telefonic Monicăi Tatoiu, aflată în studio, cu George Copos. Aparent, distinsa doamnă avea niscai nemulțumiri legate de sejurul pe care tocmai îl petrecuse la Poiana Brașov, aflată, se știe, în jurisdicția patronului Rapidului. Am urmărit, uitând să mestec, din când în când, de uimire, neștiind dacă să râd sau să plâng, cel mai penibil moment posibil pe care-l putea oferi o maimuță la menopauză. Georgică a fost galant, nu s-a coborât la nivelul ei, deși i se citea furia în tonul vocii. După o scurtă pauză publicitară, în studio au apărut alte două panarame, în locul oligofrenei alcoolice, fostă șefă la Oriflame. Mizil și o horoscopistă. În timp ce fufa cititoare de stele încerca să-l convingă pe Mizil de veridicitatea zodiacului, ăsta o ținea pe Tatoiu în șuturi, ignorând cu desăvârșire trimisa astrelor (dacă aveți curiozitatea, îl puteți vedea pe Serghei aici, mi se pare delicios omul, deși este, în esență, un țăran parvenit).

După ce s-a terminat nebunia, am stat un pic să reflectez. Mi-am amintit că parcă Acces Direct începuse cu mulți ani în urmă, ca o emisiune moderată de un lache pe care nu-l înghițeam (nu mai puțin adevărat e că eu nu prea înghit pe nimeni din televiziune), în care se vorbea despre problemele sociale ale românilor la ora actuală. Tot o porcărie menită să facă rating era și atunci, dar de la discutarea problemelor sociale la voma asta în high-definition pe care ne-o oferă Simona Gherghe e cale lungă. Și că tot vorbim de ciumpalaca asta: nu prezenta cândva știrile din sport, cu o voce ce echivala cu o felație auditivă? Se poate să mă înșel în tot ce am zis în paragraful ăsta (nu, chiar nu urmăresc televiziunea!), dar eu așa îmi amintesc că stăteau lucrurile cu ceva ani în urmă.

În sfârșit, că m-apropii de fundul sacului inspirațional, ideea articolului ăsta este că Antena 1 a trecut într-un downhill teribil de la postul pe care chiar îl respectam cu ani în urmă. Partea ciudată e că face rating. Și dacă la Răzvan și Dani se uită puțini oameni, că nu prind toate subtilitățile, iar la Capatos și Badea, la fel, la Simona Gherghe se uită toți pentru că nu e greu să urmărească o blondă cu un neg sub nas (nu, nu e sexy deloc, știm amândoi că-l poți acoperi, dar tu crezi că-ți dă o aliură de nu știu cum dacă-l ții acolo) care le suge clitorisul lui Tatoiu și astroloaga Cristina și îi dă apă la moară lui Mizil să facă show, că atâta știe să facă.

Cam asta e problema mea. Întrebarea nu e ”de ce există emisiunea asta?”, că e limpede că există pentru că e cerută și urmărită. Întrebarea e ”de ce e cerută și urmărită emisiunea asta?”. Nu se întâmplă nimic constructiv în ea. Sunt doar maimuțe care se ceartă și aruncă cu căcat, în timp ce o parașută blondă aleargă de colo-colo, strângând căcatul care nu și-a atins ținta și aruncându-l spre altcineva, ca să reaprindă flama. Asta e emisiunea noastră de la 6 seara, ora când îți bei berea de după muncă, obosit în fotoliu? De ce?

Single Post Navigation

6 thoughts on “Din nou despre Simona Gherghe și Acces Direct

 1. Liv on said:

  nu te pune nimeni sa te uiti la antena 1.
  de ce exista? cum ai spus si tu, pt ca are audienta (si nu poti sa ii condamni pe ei la faza asta, televiziunea e o afacere, if u want shit that’s what we’ll give u). pentru ca ce e dezgustator pt unii pentru altii e entertainment. pt ca unii atata pot. pentru ca piata functioneaza pe sistemul „cerere si oferta”. pentru ca lumea asta e formata din contraste, daca exista oameni destepti si culti automat trebuie sa existe si opusul lor.
  razvan si dani mi se par super antipatici, nu m-am uitat never la ei, capatos….come on! e un fel de simona gherghe nocturna (nu neaparat el ca persoana dar genul de emisiune e acelasi), badea rulez!

 2. RoleModelu on said:

  OK, OK, e al doilea post despre Acces Direct în care mă ataci :)) Ca și Simona Ghrghe, I’m just tryin’ to entertain people here :P Scopul post-ului ăsta este să vă smulgă un zâmbet, nu să pornim o mișcare anti-Antena 1. Știu tot ce mi-ai spus mai sus și sunt de acord. Dar asta mă enervează pe mine: Simona Gherghe. Despre ce să scriu?
  Oh, on the other hand, Capatos mi se pare genial prin modul în care își bate el joc de invitații lui. Iar Răzvan și Dani au umor, orice ai spune :-w

 3. Liv on said:

  la Razvan si Dani n-am uitat ever mai mult de 5 min dar raman la parerea mea: sunt mediocri. Capatos isi bate joc de aia, aia stiu ca isi va bate joc de ei, el capata audienta, pigmeii 5 secunde de celebritate. it’s all for the show. genial e mult mult spus. parerea mea. badea pe de alta parte…e fin, ironic si subtil. my kind of humour:).
  maybe „attacking” (i call it having an argumentative oppinion, but u can name it whatever:P) your posts is my entertainment. si ca sa iti raspund la intrebare, de ce nu scrii despre ceva care iti place, nu care te enerveaza? ca altfel ai putea sa scrii despre Acces Direct in fiecare zi.

 4. RoleModelu on said:

  Aş putea doar dacă l-aş vedea în fiecare zi. Aș prefera să nu mai trec o dată prin experiența descrisă mai sus. Putem transforma toată treaba asta într-o polemică despre Badea, Capatos, Răzvan și Dani, dar nu își are sensul ;)
  Um, cât despre a scrie despre ceva ce îmi place… ar veni în contradicție cu tot ce am scris până acum pe blog-ul ăsta, nu? I have a hater image to protect here :))

 5. gigigogusan on said:

  Pe vremuri era o emiziune MTV, CelebrityDeathMatch. Un meci ideal putea fi Mizil VS Tatoiu \m/

 6. RoleModelu on said:

  Da, chiar. Ar trebui să se ocupe MTV-ul de o astfel de emisiune și la noi. Sigur s-ar mai găsi tot felul de semi-docți ce ne acaparează TV-ul care să poată fi incluși în suficiente episoade cât să iasă de vreo trei sezoane.

Lasă comment.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: