Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

Teo intră-n politică


E la modă să fii candidat independent. Ești neafiliat politic, nu reprezinți interesele unui partid, te bați cu pumnul în piept că ești interesat doar de binele oamenilor și nu te-amesteci în luptele dintre formațiunile politice, ești cea mai bună opțiune. Putere pentru oamenii simpli, nu doar pentru partide! Viva la revolucion!

Cel mai de succes exemplu e Oprescu. A turnat textul cu „Eu sunt independent, votați-mă, nu reprezint un partid, candidez pentru pulime” pân-a ajuns să-l creadă și el, dar a meritat: 2 mandate la Primăria Generală, deși prima dată n-avea niciun fel de program, ci doar câteva idei (cât se poate de) vag conturate, iar anul ăsta s-a lăudat cu proiecte începute de alții și terminate de el… la preț, pe alocuri, dublu față de ce se stabilise inițial. Mă mir că n-a adus în discuție cel mai lung caltaboș din lume și cea mai mare adunătură de oameni îmbrăcați în Moș Crăciun.

Ce ne-nvață Oprescu: dacă știi să te promovezi ca independent, câștigi și dacă umbli cot la cot cu Ponta și Antonescu.

Alt personaj interesant este Gheorghe Piperea. N-am o problemă cu el, dar nu-nțeleg de ce nu-și vede liniștit de cariera juridică. În primul rând, nu va schimba de unul singur clasa politică, indiferent ce speră el să facă. În al doilea rând, dacă vrei să schimbi ceva la nivel de țară, trebuie să-i schimbi pe oameni. În al treilea rând, n-are suficientă forță. Deocamdată, cel puțin. În al patrulea rând, el consideră că este răspunsul la dilema „anti-Băsescu sau anti-USL”, ceea ce este irelevant. Ideal este să fii răspunsul la alte probleme mai mari, pentru că, în definitiv, România nu depinde într-o atât de mare măsură de războiul Băsescu – USL. Adevăratul război se duce la nivel de mentalități.

În fine, despre altceva vreau să scriu: m-am hotărât să intru-n politică. Firește, ca independent. N-oi fi idiot să mă-nscriu în vreun partid și să pierd ocazia de-a țipa că eu nu voi avea obligații, pentru că nu mă susține nimeni în lupta pentru putere. De fapt, nu. Nu-mi place cum sună „putere”. Lupta pentru… pentru… schimbare. Da, eu susțin schimbarea. Nu contează că schimbarea poate fi în bine sau în rău, contează că, în general, alegătorii sunt idioți și gata să-l voteze pe primul care-i convinge că poate schimba ceva. Orice. Eu mă gândesc să schimb numele țării. Ce sună mai bine: „Atlantida” sau „El Dorado”?

Vreau să dau fel de fel de ajutoare în stânga și-n dreapta. În special ajutoare de șomaj. Mi se pare nedrept să nu-i mai dai omului bani doar pentru că nu-și caută un loc de muncă. Poate nea Pandele consideră că e bun de director la Microsoft și așteaptă să se deschidă un post. Sau, saaau, poate este un foarte promițător posibil câștigător la 6 din 49. Ce facem, îl obligăm să fie util societății? Nu ăsta e rolul statului. Eu vreau să-l întreținem pe nea Pandele până când își va vedea visul cu ochii.

În același spirit, nu vreau să mai aud că li se taie ajutoarele de handicapat orbilor cu permis de conducere sau ciorilor cu venituri 0 în acte și Mercedes la scară. Dacă omul spune că n-are bani, înseamnă că n-are. Îl credem pe cuvânt și-i dăm. Și nu-i mai cerem să plătească impozit pe palat și mașină. Dacă n-are, n-are. Să nu fim absurzi.

Voi stârpi corupția condamnându-i la muncă silnică pe bogați și confiscându-le averea. Rămâne să mă gândesc la ce voi face cu banii. Poate dau ceva și săracilor… cam 5% din ce iau de la bogați. Nu e nevoie de mai mult, pentru că pe săracii obișnuiți îi interesează în special să n-aibă alții, nu să aibă ei. Dacă-ntreabă cineva ce-am făcut cu restul banilor, am răspunsul pregătit: „Investesc în viitorul țării și repar ce-au stricat cei care-au condus înaintea mea și bogații care s-au îngrășat pe spinarea oamenilor nevoiași.” . Nu știu dacă v-ați prins, așa că vă spun direct: să fii bogat va fi mai rău decât să fii bolnav în stadiu terminal.

A, să nu uit: actualii politicieni vor ajunge direct la-nchisoare. Voi da o lege în acest sens. Ei sunt vinovați pentru sărăcia voastră, pentru rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat, pentru înfrângerea în fața Olandei, pentru cocaina din nasul lui Mutu și pentru ce mai vreți voi. Și mă refer la absolut toți politicienii actuali, nu doar la cei aflați la putere. Dacă ești înregimentat politic în momentul acesta, te-așteaptă o celulă. Chiar dac-ai semnat adeziunea cu 2 minute înainte să preiau eu puterea. Ești vinovat, exploatator corupt și nesătul!

Occidentul nu se va mai amesteca în treburile noastre. E revoltător ca, după ce-am încercat ani la rând să-ndeplinim condițiile de aderare la UE, să vină cotropitorii ăia să ne ceară să ne respectăm angajamentele. Treaba lor e să ne dea-mprumuturi când avem nevoie și să-și tină gura. Vine Merkel să ne spună cum stă treaba cu democrația și statul de drept? Să zică „mersi” c-o bagă cineva-n seamă. E femeie și mai e și urâtă. Să stea-n banca ei, că imediat demarez procedurile de suspendare!

Că veni vorba despre împrumuturi și, implicit, bani: s-ar putea să vă-ntrebați de unde va avea Atlantida/ El Dorado bani pentru tot ce-am promis. E simplu: întotdeauna se vor găsi fraieri care să muncească sau să-ncerce să facă avere. Îi voi rupe cu taxele și impozitele. Vrei să ai firmă? Impozitul e de 40% din venituri. Vrei să muncești? 35% din salariu. Și, dacă ai loc de muncă, să nu uităm de impozitul pe casă, mașină și ce te pune dracu’ să mai deții: va fi dublu. Ai de unde, trădător îmbuibat de patrie și popor!

Mă rog, mai e până să pot construi arteziene cu lapte și miere. Deocamdată trebuie să câștig alegerile. Și trebuie campanie pentru asta. Discursuri pot să țin, că nu mă doare gura. Dar nu știu ce să vă dau, că Ponta vrea să interzică mita electorală. Trebuie să mă gândesc la cadouri ieftine (cel mult 10 lei, parcă). Tricouri, veste și găleți au dat și vor da și alții. Ce să vă dau? Pungi de plastic? Lame de bărbierit? Postere? Insigne personalizate? Chiar! Insigne. Vreți insigne? Să vi le puneți pe haine, pe ghete, în păr, unde-aveți chef. Insigne cu mesaje hazlii sau citate celebre. Veți părea interesanți și inteligenți. Cum să nu-ți cadă lumea la picioare când ai insignă cu „Viața e o mare aventură sau nimic” sau „Beau dimineața ca să mă achit devreme de responsabilități.”?!

Votați-mă! Totul va fi roz! Vom fi respectați! Statul va avea grijă de voi! Fapte, nu vorbe! Voi lua de la bogați! Sunt independent! Sunt alternativa la tot ce nu vă place! Votați-mă! Am toate răspunsurile! O țară nouă! Credință și dreptate!

Și multe altele…

Single Post Navigation

One thought on “Teo intră-n politică

  1. Pingback: Două Perechi de Palme 4 | Evident, tot Rolemodelism

Lasă comment.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: