Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

Haideți să ne-mbătăm și să gândim profund!


Continuare de aici

Am băut câteva beri după o zi excelentă. Am terminat cu CGS. Mă rog, mai merg 3 zile, iar de luni încep altundeva. Cam asta a fost.

Nu regret niciun moment petrecut la CGS. Locul ăsta de muncă m-a ajutat să mă formez, să-mi dau seama ce nu-mi place și ce vreau. Pe scurt: nu vreau să fiu un simplu angajat. La dracu’ cu asta, nimeni nu vrea să fie doar un angajat. Dacă-ntrebi orice om normal, îți va spune că vrea să-nsemne ceva. Să fie liber, să nu depindă de un loc de muncă, să-și urmeze visul, să fie cineva. Cei mai mulți nu vor fi. Ăsta e adevărul. Trist, nu?

Liv spunea bine: m-am pierdut pe drum. Că, deh, ai un loc de muncă, ai un program, câștigi bine, merge. Nu te resemnezi, te mulțumești. Îți spui că e doar temporar, dar, dacă ești lăsat în ale tale, nu schimbi nimic. De ce-ai face-o? Mai merge o lună. Și mai trece o lună. Și mai trece una. Și încă una. Și ai făcut un an și vine surpriza: ți se demonstrează că, în tabloul general, ești un element de decor. Îți place sau nu, ești la dispoziția firmei. Te mută după nevoi și nu consideră necesar să-ți dea măcar o explicație. Asta e, ești angajat și faci ce ți se spune. Îți spui că vrei mai mult și-ncepi să-ți cauți de lucru.

Și știi al dracului de bine că noul loc de muncă e temporar. De data asta, chiar e. Stăteai la interviu și te gândeai la cum îți vei folosi timpul liber pentru a-ți pune în aplicare planurile. Nu mai ai timp de pierdut: ai aproape 25 de ani, Un sfert de secol. E timpul să faci ceva.

Neah, încă nu ești liber: îți schimbi locul de muncă, nu-ncepi să lucrezi pentru tine. Încă ai un program de respectat, o treabă de făcut. Va fi mai bine, dar nu destul de bine. Și, după ce ți-ai petrecut viața de până acum mulțumindu-te cu ce aveai, nu mai e loc pentru așa ceva. Cât mai ai? 5 luni și o săptămână. Dupa asta îți dai demisia, indiferent de circumstanțe. Dacă mai trec 5 luni și o săptămână și încă ai nevoie de un loc de muncă, poate că meriți să chițăi de foame o vreme. Ai un obiectiv și ți-ai fixat un termen-limită, depinde numai de tine să reușești. Dacă ești puternic și capabil, supraviețuiești. Dacă nu… asta e. Nu ești primul și nici ultimul care va cădea.

Ai o groază de idei și timp prea puțin. Și, mă-sa, așa ai dat-o-n bară până acum: ai încercat să pui în aplicare prea multe idei. N-ai avut nici timupl, nici energia. Trebuie să te concentrezi pe ceva anume. Unii îți spun că ești visător, alții ți-o spun direct: visezi idioțenii. Mda, poate. Dar, măcar, știu că sunt sincer față de mine. Ce dracu’, dac-o sfârșesc într-un șanț, ajung acolo făcând ce și cum vreau. Fără să dau vina pe alții, fără să mă plâng de ghinion: am țintit, am ratat și am rămas fără muniție.

Bine, ăsta e cazul cel mai rău. Cel mai probabil, voi construi un imperiu. Încet, încet, câte-un pas pe zi. Nu duc lipsă de idei, strategii sau încredere. Totul e să și acționez. Oricine poate să viseze, dar nu oricine are curajul să și acționeze. Sunt ambițios și orgolios, am ambiția necesară, vreau să-mi demonstrez că pot să fac al dracului de mult.

Rămâne cum am stabilit: în 5 luni și o săptămână lucrez pentru mine sau mor de foame. Joaca e joacă, dar vine momentul să fim serioși. Eu mi-am stabilit destinul.

Single Post Navigation

12 thoughts on “Haideți să ne-mbătăm și să gândim profund!

 1. Liv on said:

  Felicitari!!! Pe bune, bravo!Ai indentificat what was wrong and you did something about it!
  – multi vor sa fie doar angajati, asta li s a spus toata viata ca trebuie sa faca, plus ca it’s the easy way, nu iti asumi riscuri prea mari si ai si „siguranta zilei de maine”. ca antreprenor poti sa pierzi TOTUL, ca angajat in cel mai rau caz te concediaza. a…ca toti isi doresc chestii, bani, libertate? perfect de acord, doar ca nu sunt dispusi sa plateasca pretul.
  – e foarte bine ca ti-ai fixat un deadline, just be flexible, ideea e ca in 5 luni sa fii pe drumul care sa te duca acolo unde ti ai propus si sa faci ceva in fiecare zi sa ajungi acolo. e nevoie de timp sa pui o baza solida pentru un imperiu, un overnight success e muncit in ani de zile. Si ai mai putea sa iti pui intrebarea daca esti willing to commit long term (haha cum suna asta:)), adica asta te vezi facand asta mult timp de acum inainte?
  – most important, whatever happens, learn from it:).

 2. RoleModelu on said:

  În sfârșit, un post care o gâdilă pe Liv. Thought this day was never gonna come :)) De acord cu ce a spus întru totul. Nimic de obiectat, voiam doar să precizez ce am scris în primele două fraze :))

 3. Liv on said:

  Vald, pe bune, nu trebuie sa scrii articole care sa ma multumeasca pe mine, sunt sigura ca iti poti gasi scopuri mai nobile in viata.

 4. RoleModelu on said:

  Era o glumă, măi, serios, nu te ataca. Evident că nu de-aia scriu/scriem, dar, sincer, m-ar bucura să te impresioneze pozitiv și unul de-al meu, strict pentru că ești genul de cititor greu de mulțumit. Asta ar dovedi că evoluez în profunzimea articolelor :P

 5. Liv on said:

  inteleg ce spui, insa posturile voastre sunt foarte personale, povestiti chestii reale, nu e beletristica, de aceea spun ca nu trebuie sa ma multumeasca pe mine. si nu vrei sa fiu eu impresionata de articolele tale…i’m just hatin’ for no reason:) anyways.
  si eu nu ma atac, e contraproductiv:).

 6. RoleModelu on said:

  Ah, Doamne, cât urăsc când cineva cu care schimb comment-uri intră în deffense mode. OK, you won :(

 7. Liv on said:

  nu am ce sa castig, nu era o competitie.

 8. RoleModelu on said:

  Și asta urăsc și mai mult :))

 9. Liv on said:

  :)

 10. RoleModelu on said:

  You are pushing it :))

 11. serban on said:

  Pana aici mi a placut tot ce am citit.Aici insa parca ai negat tot ce ai scris precedent.No ofence….dar daca am ci toti patroni cine ar mai munci?Si daca tu crezi ca a fi patron inseamna bani,liniste si vise implinite…oho.Sa ne auzim peste 5 luni si inca 3.Bafta.Si spor la cuvinte.

 12. Vladuts on said:

  Ei, știi cum e, oamenii se schimbă. Și eu, și Teo, avem păreri ușor diferite față de ce gândeam când am deschis blog-ul. Și, dacă ți-a plăcut, te așteptăm și pe palmeintelectuale.ro, unde ne-am și mărit echipa :)

Lasă comment.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: