Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

Infernul lui Teo (partea I)


Se pare că Apocalipsa n-a venit, așa că planul meu de a conduce lumea va trebui să mai aștepte. Mdeh, asta-i viața. Am fost șocat: nu se produc cataclisme mondiale când vrea o bolnavă psihic din State (aia care tot prezice de 15 ani ciocnirea Terrei cu Nibiru) sau diverși maniaci religioși care văd semne în tot ce mișcă. De fapt, mi se pare normal ca ei să fie complet paranoici: când ești fanatic și vezi păcate peste tot, trebuie să vrei să se termine lumea. Pentru că așa-ți vei primi și tu răsplata (Rai, îngerași, norișori, cântat la harpă și alte minuni plictisitoare). Altfel, s-ar putea să nu mai reziști.

Pe bune, mă pun în pielea unui obsedat de religie:

Toată lumea se simte bine-n jurul meu, în timp ce eu caut să fiu un creștin exemplar. Mă abțin de la orice chestie plăcută, de teamă că s-ar putea să-l supăr pe șeful de sus. Nu dansez, nu fac sex decât pentru reproducere (și atunci caut să mă conving că nu-mi place), nu beau decât la-mpărtășanie, nu văd decât filme cu subiect religios, nu ascult decât muzică religioasă, condamn tot ce văd (nu știu dac-ați sesizat, dar totul poate fi considerat un păcat), țin post 350 de zile pe an și caut în permanență să mă conving că Iisus vine… va veni… merită să mă privez de orice plăcere, crezând orbește că voi primi o răsplată, fără să știu exact care va fi aceea. Pe bune, îi văd pe ceilalți cum se distrează și parc-aș face-o și eu… chiar mi-a trecut prin cap, timp de o secundă, că s-ar putea să fac parte dintr-o minoritate de idioți. Că s-ar putea să nu-nțeleg viața și lumea și relația cu Universul și credința mea oarbă să fie doar un răspuns foarte simplu la o dilemă veche de când lumea: cum distingi binele de rău?

Și vreau să vină dracului Apocalipsa aia mai repede, altfel cedez tentației și-ncep sa umblu cu femei/bărbați, să mă distrez, să merg la concerte și dracu’ mai știe ce. Și poate ajung și să fiu mai relaxat și să nu mă mai trezesc în fiecare dimineață gândindu-mă că urmează o nouă zi în care Satana va-ncerca să mă ispitească la fiecare pas. Poate-ncep să mă bucur de viață. Dumnezeul meu răzbunător nu mă va ierta pentru așa ceva, întrucât el m-a creat ca să sufăr, nu ca să zâmbesc. Chiar, nu mai citiți Palme Intelectuale! Nu veti putea să nu zâmbiți, iar zâmbetul vine de la Satana, pentru că vă face să arătați ca niște maimuțe.

Bine, ați prins voi ideea: mulți oameni au crezut în apocalipsa de pe 21 decembrie dintr-un singur motiv: au vrut să creadă. Unii nu se mai suportă și vor să se termine totul, ca să-i ia Dumnezeul lor nebun la dreapta lui și să le dea ocazia să se simtă mândri și superiori celorlalți (o dorință perfect creștinească), alții vor ceva senzațional. Există oameni destul de plictisiți de tot ce se-ntâmplă (și de ei), încât și-ar dori să fie martorii unui eveniment apocaliptic… măcar pentru 5 minute. Pentru că e puțin probabil să supraviețuiască mai mult.

Ei, să spunem că mâine va avea loc marele eveniment. Știu că mulți se gândesc la cum vor supraviețui după aceea, într-o lume lipsită de ordine, legi și orice alt concept abstract pe care-l detestă, dar de care au nevoie. Eu cred că nu e cazul să ne facem atâtea griji, dat fiind că, oricum, va pieri cel puțin 95% din populație. Adică, dă-o-n mă-sa, e Apocalipsă, nu gripă aviară. Ideea e să se moară pe capete, nu să se dărâme câteva blocuri și să ne bucurăm c-am asistat la sfârșitul lumii, uraaa, bine că s-a terminat, hai să jefuim ceva! De fapt, ca să facem o glumă idioată, putem spune că pandemia sfârșitului lumii va fi decesul.

Și, ca sa fim perfect sinceri, cei mai mulți dintre noi vor ajunge direct în locul acela călduț, cu miros de sulf și multă suferință, cum îi spune… a, da, Iad. Nu știu cum merg treburile pe acolo, dar cred că trebuie să existe o oarecare organizare. Nu poți să-i lași pe violatori cu călugărițele care toată viața au visat orgii, că s-ar putea să le placă tuturor și nu așa stau lucrurile în Iad. Scopul e ca rezidenții să sufere.

Mă gândesc la cum aș organiza eu Iadul, dacă mi-ar cere cineva ajutorul în sensul ăsta. În primul rând, diversele categorii de păcătoși ar avea separeurile lor. Așa, nu cumva să sufere cineva mai puțin. Bine, știu că mulți se fac vinovați de mai multe păcate, dar cred că reușim să ne descurcăm. În definitiv, fiecare e vinovat de un lucru mai mult decât de altele. Să spunem ca am un zgârcit invidios. Ei, trebuie să vedem ce e mai mult: zgârcit sau invidios? Ce l-ar durea mai mult: sa piardă el sau să nu piardă și celălalt? Când am găsit răspunsul, îl aruncăm în separeul corespunzător.

Acum, pedepsele trebuie personalizate. Știu imaginea tradițională, cea în care păcătoșii fac băiță în cazane cu smoală și acid sulfuric. Nu, nu e suficient. Dacă omul acela a ajuns în Iad din cauza unui păcat anume, trebuie pedepsit tot cu ajutorul păcatului respectiv… sau al motivelor din spatele lui. Așa mi se pare echitabil. Și amuzant. Credeți că pe Hitler îl împung dracii cu furcile? Nu mi se pare plauzibil, îl văd în stare să-i disciplineze. Eu cred că-și va petrece eternitatea într-un Israel condus de Stalin. Serios, ce poate fi mai dureros pentru Hitler decât să  fie-nconjurat de evrei comuniști?

OK, am stabilit cum va fi organizat Iadul. Care vor fi separeurile și cum vor arăta pedepsele? Asta aflați în partea a doua. Și, dacă vreți un articol mai lung și mai spumos, lăsați un comentariu în care să-mi spuneți care e cel mai important păcat de care vă faceți vinovați. Orice vreți, de la bătut pisica vecinului la fantezii sexuale cu Lady Gaga. Mă gândesc eu la niște pedepse potrivite.

Va urma

Single Post Navigation

7 thoughts on “Infernul lui Teo (partea I)

 1. mybrebenel on said:

  Poti sa-mi procuri si mie un bilet pentru la vara? As vrea sa fac plaja si sa raman cu un bronz permanent, gipsy-like ;)

 2. RoleModelu on said:

  Fetișuri la mare, uite, primul păcat a fost spus mai sus. Eu visez să plouă cu sâni. Îmi plac foarte mult sânii. Cum voi suferi în Iad?

 3. Pingback: 2012 în review | Palme Intelectuale

 4. Pingback: Din nou despre ce e-n mintea românului | Palme Intelectuale

 5. Pingback: Cum să-ți faci un profil beton (partea I) | Mesaje din subsol

 6. Pingback: Infernul lui Teo (partea a IV-a) | Palme Intelectuale

 7. Pingback: Palme Intelectuale » Blog Archive » Infernul lui Teo (partea a IV-a)

Lasă comment.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: