Palme Intelectuale

Cu un PH al dracu' de scăzut

Eşti o pupăză înţepată? Răspunde la-ntrebările de mai jos şi vei afla


1. Te enervezi când eşti contrazisă de un bărbat?

Complexele şi frustrările sunt defulate în mai multe moduri. Dacă eşti complexat de lipsa banilor, ai 2 variante: spargi tot ce prinzi sau îi înjuri pe cei care nu ţi-au făcut nimic, dar au mai mulţi bani. Dacă simţi că eşti un ratat şi n-ai chef să faci mai mult, îmbrăţişezi o filozofie de tipul „eu mă simt bine aşa, pentru că oricum murim şi n-are rost să mă spetesc” sau dai vina pe Guvern, preşedinte, părinţi şi aşa mai departe. Că tu ai încerca, dar ţara e de căcat şi totul e pe pile şi te trag alţii în jos şi, oricum, trebuie să plăteşti impozite şi nu-ţi rămâne prea mult.

Ca femeie, ai posibilitatea să te joci de-a feminista, să urli că bărbaţii sunt inutili, să cauţi să-ţi baţi joc de cât mai mulţi sau să faci urât când eşti contrazisă. Pardon, ai posibilitatea să faci urât când interlocutorul îţi dă de bănuit că nu te consideră un geniu. Nu se aplică în discuţiile cu alte femei, ci cu bărbaţii, pentru că ei sunt asupritorii. Pe bune, aţi observat că unele femei se contrazic ore-n şir cu prietenele, dar iau foc când un bărbat le contrazice?

Deh, înţeleg că avem tendinţa să considerăm că părerile unei femei nu sunt în deplină concordanţă cu realitatea, dar avem un motiv întemeiat: raţiunea unei femei este, în majoritatea cazurilor, influenţată de emoţii. De exemplu, majoritatea femeilor consideră că bebeluşii sunt adorabili. Lăsând la o parte inocenţa şi alte caracteristici asemănătoare (adică intrinseci), bebeluşii sunt nişte oameni foarte mici, care ştiu doar să ţipe, să doarmă şi să mănânce. În general sunt şi urâţi. Dacă voi puteţi găsi ceva adorabil în asta, mă tem că instictul matern joacă un rol-cheie. Repet: vi se pare adorabil ceva banal. Dacă o femeie îmi poate explica raţional ce e adorabil la un bebeluş, o rog s-o facă.

2. Eşti de părere că este înjositor pentru o femeie să gătească/spele/calce/alte îndeletniciri casnice?

Multe activităţi fireşti sunt asociate cu sclavia, iar asta e o tâmpenie. Dacă logica aceasta ar fi valabilă, ar însemna că un bărbat care-şi spală singur şosetele nu este, de fapt, bărbat.

De fapt, cred că multe femei sunt atât de sictirite de ce văd în oglindă încât au impresia că totul este împotriva lor şi că orice activitate pe care ar desfăşura-o acasă este un atentat la independenţa lor. Dat cu aspiratorul? Sclavie! Gătit? Ce, sunt bucătăreasa ta?! Spălat? Du-te la curăţătorie, că eu nu fac aşa ceva!

Mai ştiţi când o asociaţie a evreilor susţinea că muzica lui Wagner ar trebui interzisă in public, pentru că-i plăcea lui Hitler?

3. Vorbeşti despre egalitate între sexe, dar ţi se pare revoltător că nu mă simt obligat să-ţi plătesc băutura?

Excluzând dormitorul, sunt un tip destul de galant. Nu mă deranjează să plătesc băutura unei femei, să-i ţin uşa sau să-i aduc o floare. Sau multe altele. Dar mă deranjează o femeie care crede că i se cuvine, în special când este adepta egalităţii între sexe. Deci, vrei să fim egali în drepturi, dar să primeşti ceva în plus? De ce?

Şi aici sar câteva înţepate: „pentru că femeia este femeie!”. Da, dar am stabilit deja că, pentru voi, femeia este egala bărbatului, ceea ce-nseamnă că şi bărbatul este egal cu femeia, deci, ca femeie, ai putea să-mi plăteşti tu băutura. Sau să mimezi măcar c-ai avea intenţia s-o plăteşti pe-a ta. Dacă eşti o actriţă bună, deşi mă prind, voi aprecia bunul-simţ şi diplomaţia. Şi faptul că n-ai încercat să mă faci să mă simt obligat. Oricum, n-ar fi funcţionat.

4. Te deranjează că beau bere direct din sticlă, mă uit la box/fotbal/baschet şi, eventual, mai scap câte-o înjurătură?

Sunt genul de om care se simte perfect relaxat în majoritatea situaţiilor, indiferent de companie. Iar asta-nseamnă că mă port natural, fără să caut cu disperare să fac impresie bună.

Acum, să fim serioşi: cele mai cochete femei sunt mahmure şi arată ca dracu’ după o noapte de beţie, transpiră după un efort prelungit, debitează obscenităţi când îşi ies din fire (şi nu numai) şi se reped ca lupii la o shaorma când sunt înfometate. Şi altele. Am văzut. Ştiu. Tipa aia bună şi distinsă, care-i intimidează pe toţi, se comportă ca ultimul golan dacă se simte destul de relaxată cu tine. Condiţia este să nu fie alţi oameni în jur sau să fie ea destul de euforică încât să nu-i mai pese (şi a doua variantă este discutabilă).

Şi e OK să fie aşa. Nu vreau o domnişoară de pension, ci o femeie. Mă rog, aş prefera să se abţină de la anumite chestii (cum ar fi râgâitul), dar, altfel, vreau să se simtă bine. Şi să mă simt şi eu bine, ceea ce implică să fac diverse chestii specific masculine. Şi să beau bere direct din sticlă.

5. Vrei să fii respectată pentru că eşti femeie?

Testul suprem: dacă vrei să fii respectată doar pentru că reprezinţi sexul slab, meriţi cu prisosinţă o pereche de palme. O-ntâmplare la care n-ai contribuit cu nimic nu-ţi dă dreptul la nimic.  Sigur, dacă tu crezi că meriţi ceva, n-ai decât să demonstrezi.

Acum, să vedem cum stăm cu rezultatele:

1 răspuns afirmativ

Eşti destul de OK, dar ai momente în care-o dai în mă-sa de raţiune, că e supraestimată, şi ceri ceva mai mult decât ţi se cuvine. Nu consideri că sexul căruia-i aparţii ar fi un argument, dar multe consideră asta şi le merge bine, aşa că mai încerci şi tu din când în când. În fond, societatea ţi-a băgat în cap că o femeie merită mai mult, deci scăpările tale sunt justificate.

2 răspunsuri afirmative

În principiu, eşti OK. În principiu. Sexul este o armă la care preferi să nu prea apelezi, dar, dacă nu obţii ce vrei, sunt şanse mari să scoţi artileria. De obicei funcţionează, pentru că bărbaţii sunt proşti şi nu vor să pară insensibili sau bădărani. Totuşi, îi respecţi pe bărbaţii care nu cad în plasă, ceea ce este un plus pentru tine.

3 răspunsuri afirmative

Suntem la graniţă. Eşti lipsită de demnitate, respect pentru propria persoană, realism şi bun-simţ, dar, din fericire pentru tine, mai ai şanse. Comportamentul tău se datorează unei educaţii deficitare, unui anturaj prost şi unei tendinţe perfect naturale de-a alege calea mai uşoară. Partea bună este că, în general, funcţionează. Partea proastă este că, ocazional, dai peste unul ca mine şi nu realizezi că e prudent să te abţii.

4 sau 5 răspunsuri afirmative

Felicitări, eşti o pupăza înţepată! Nu contează cât de bine arăţi, vei sfârşi cu un fraier sau cu un nenorocit. De fapt, mizez pe o căsnicie cu un fraier şi o aventură cu un nenorocit. Sau invers. Dacă-l ai pe unul, cel mai probabil îl ai şi pe celălalt. Ai şi posibilitatea să devii fuck buddy pentru un bărbat echilibrat, dar şansele să se ajungă la mai mult sunt aproape egale cu şansele mele de-a câştiga o medalie olimpică la ping pong. Ceea ce e trist, chiar dacă eu consider că vei avea exact ce meriţi.

Nu-mi amintesc să fi-ntâlnit vreo femeie care să nu se bazeze niciun moment pe faptul că e femeie, deci varianta cu niciun răspuns afirmativ pică din start.

Bine, e normal să fie aşa. Orice scriu eu pe-aici, aş fi un mare ipocrit dac-aş afirma că-mi plac femeile cu mentalitate de bărbaţi.

Single Post Navigation

21 thoughts on “Eşti o pupăză înţepată? Răspunde la-ntrebările de mai jos şi vei afla

  1. liv on said:

    :))normal ca ma bazez pe faptul ca sunt femeie! doar traim intr-o lume a barbatilor!
    nu suntem egali, fiecare cu avantajele sale.
    testul tau e pentru potentiale „pupeze intepate” (nu am dileme daca sunt sau nu :)) ) deci ma intelegi de ce nu l-am facut. plus ca porneste de la ideea ca suntem egali (pe care nu o impartasesc) si abordeaza multe stereotipuri pe care din nou, nu le impartsesc.
    oricum, bun articol:).

  2. Antonia on said:

    :))))))))))) ha ha :)) tare !! dar eu nu inteleg o chestie..si anume,de ce naiba tot incerca barbatii sa inteleaga femeile?? nu ai cum.femeile sunt complicate,multe dintre ele nici nu stiu ce vor. ABSOLUT toate sunt complicate!!! unele poate mai putin si au un gram de rationalitate.dar cand dracu o sa intelegeti ce e dificil? daca nu imposibil. sunt femeie si da,am si eu hachitele mele.incerc totusi sa nu le duc la limita absurdului. si nu degeaba nu am nici un prieten de sex feminin. ma rog,prietena. vizavi de faza cu berea,ca bei din sticla. am avut o experienta amuzanta .eu,la masa cu alte femei si barbati (prieteni cu partenere) si am baut din sticla bere.era un bar fara nici o pretentie,undeva in unirii.si se trezeste una sa imi spuna zambind,ca de ce beau bere din sticla? m-a pufnit rasu in mod evident. ce dracu sa-i raspunzi?era o ipocrita pana in maduva oaselor.pana mai devreme vorbea de blowjob si acum s-a trezit sa-mi spuna tina lectie de bun simt,etica vizavi de bautul berii,pahar-sticla. sa mori tu???? dar stii ce e mai aiurea?cand vezi un barbat ca se comporta si gandeste exact ca o muiere proasta.(femeia e altceva si am zis si de ce). cred ca e mai grav. oricum…mi-a placut si articolul asta!! :)

  3. Teo on said:

    @ liv: cred c-ai făcut testul involuntar, citind articolul. Oricum, mă bucură rezultatul. :)

    @ antonia: nu sunteţi atât de complicate, chiar dacă-n piepturile voastre bat 3 inimi. Nu mai ştiu unde-am auzit chestia asta, dar mi-a plăcut.

    Ce ziceţi, scriu şi un articol despre prostiile din capul bărbaţilor?

    • Antonia on said:

      chiar te rog,Teo. probabil ti-ai dat seama ca nu pun partea femeilor atunci cand nu trebuie.insa nici sexul opus nu sta tocmai bine. bine,nu vreau sa generalizez pe nici o parte.exista si exceptii. insa…da,vreau:))

    • Foarte mult mi-ar placea sa ma delectez intr-o dimineata cu articolul tau, Teo. Insa nu il lua drept muza pe Vladut. O sa-mi ia o dupa-amiaza intreaga sa lecturez prelegerea.
      Si acum, ca sa-mi dau cu parerea apropo de continutul original al post-ului, pupezele intepate ajung sa fie atat de triste si pline de frustrari pentru ca li se reaminteste constant that they are the weaker sex. And women flip like pancakes in gravy if they are in any way associated with the term ” weak ” . E o chestie de orgoliu, beyond any social cliches such as the guy always buys the drinks, the lady always cleans and cooks. De exemplu, mie-mi place sa gatesc si sa spal rufe, dar nu suport sa sterg praful sau sa dau cu aspiratorul. In my head, in a perfect world, my hypothetical less better half would take over some of the household chores. SOME of them. ;)

    • mybrebenel on said:

      eu nu m-am prins ca era un test pana la final
      (lecturasem totul ca pe-o insiruire de idei sau, hai, exemple) cand se lansa o intrebare directa „si? in care categorie te incadrezi?”:)
      mai in gluma, mai in serios, dupa ce m-am intors asupra intrebarilor care tronau pe post de cap de afis…mi-a iesit ca sunt barbat

  4. liv on said:

    :))da, ai dreptate.
    categoric scrie unul si despre barbati!

  5. RoleModelu on said:

    Liv, îl susțin pe Teo. Comment-ul tău trădează că ai fost atentă la întrebări și ți-ai răspuns în subconștient la ele. Oricum, în cazul tău, nu aveam dubii cu privire la rezultatul final, deși ai unele sforțări feministe uneori :P
    Antonia, mărturisesc că m-a frapat experiența cu sticla de bere, povestită de tine. Deși am mai auzit o poveste asemănătoare. Fără nicio intenție misogină, unele atâta pot. Cât despre faptul că și unii din noi au limitele lor… meh, e normal. Altfel nu ar mai exista Justin Bieber.
    Teo, te rog. Tu ești expertul în psihologie dintre noi.
    Maki, da, de acord cu viziunea ta despre lume perfectă. De fapt, așa o văd și eu. Mi se pare corectă împărțirea activităților casnice în mod egal, astfel încât niciunul din concubini să nu se plângă. Cu toate astea, chiar și așa, vor fi unele care se vor plânge constant că sunt tratate ca fiind sexul slab din cauză că spală și fac curat (chiar dacă bărbatul face cumpărături și gătește).

  6. liv on said:

    Vlad, si eu am fost de acord cu Teo cand a zis ca am facut involuntar testul:). am zis asta in commentul anterior la partea cu „da, ai dreptate”.

  7. Antonia on said:

    dar daca femeia e aia care spala,gateste,are grija de puradei,face cumparaturi (uneori cu el) ba chiar iti si gletuieste peretii,vopseste,reparatii ciment,lavabil pe pereti etc,cum e?cum se imparte? si chiar sunt curioasa cum priviti faza asta. toate astea intra in treburile femeii?si barbatul merge la munca si o freaca la rece in rest?cum e?pe bune intreb.si tot nu e bine ma.face a dracu femeie toate astea si nu e bine.

  8. Eu am izolat o data o cada cu silicon pentru a preveni igrasia. Si am montat un birou. Si am schimbat niste sigurante intre ele la panoul electric. Does that make me a man ? :/

  9. RoleModelu on said:

    Liv, my bad, am crezut că aprobai comment-ul Antoniei sau al lui Maki :”>
    Antonia, chill out, nu vezi că nimeni nu a sugerat ceva de genul ăsta? Eu tocmai am zis în ultimul comment că susțin împărțirea egală a treburilor casnice între bărbat și femeie, de comun acord. Deși, cel mai corect mi se pare ca cei doi să discute și să ajungă la un numitor comun. De exemplu, dacă femeia face mai multe lucruri decât bărbatul (sau invers) e OK în situația în care pe cel care face mai multe lucruri nu îl deranjează asta și a precizat asta de la împărțire. Spre exemplu, mie îmi place sincer să gătesc, dar să fac curățenie (să șterg praful, să dau cu aspiratorul, să frec aragazul cu cine știe ce soluții, să spăl pe jos) mi se pare un chin. Dacă ea acceptă să preia aceste activități pentru că nu o deranjează, e OK, nu vor exista tensiuni ulterioare. Ai prins ideea.
    Maki, that makes you a good wife for lazy husbands :)) Și în lumina acestor noi detalii, chiar trebuie să ținem legătura :))

  10. Da, nu ma deranjeaza sa ma pretez unor asemenea activitati, they’re quite fun if you know what you’re doing. De fapt, if you don’t know what you’re doing and the result is a positive one, e cu atat mai bine. Iar in ceea ce priveste partea cu me being a potential good wife for lazy husbands, if the chores are left only for the woman to worry about , the lazy husband might end up with glue instead of liquid hand soap or a couple of drops of Visin in his toothpaste :D.
    Dar de ce nu, tinem legatura ;)

  11. RoleModelu on said:

    OK, ținem legătura, dar am să uit de prima parte a comment-ului anterior. Tot în lumina acestor noi detalii :))

  12. Poate o sa-ti amintesti ca ai tevi de reparat pe la baie sau tricouri de calcat atunci cand o sa ma summonezi pt. cele 24 de ore de sclavie :)).

  13. RoleModelu on said:

    Nu exagera. Nu las așa ceva să îmi întrerupă premiul pe care îl revendic în urma unei poezii scrisă cu atâta sudoare.

  14. Nu inteleg. Premiul consta in placerea morbida de a ma vedea pe mine misunand pe langa tine, facandu-ti toate mendrele timp de 24 de ore, right ? Stiu ca ai o imaginatie bogata si nu m-ar mira daca pe lista ta de task-uri ar fi si unele de tipul celor de mai sus. :/

  15. RoleModelu on said:

    Iar se transformă în chat post-ul lui Teo. Dar ca să-ți răspund la întrebare, da. Și ca să-ți răspund și la frază, e bine că știi ce te-așteaptă.

  16. RoleModelu on said:

    Și? Ești de acord cu rezultatul? Să știu dacă îl numesc oficial pe Teo ”Psihologul Palmelor Intelectuale”.

  17. Ce ? Cu cine vorbesti ? Cine sa fie de acord cu ce rezultat ?

  18. RoleModelu on said:

    The new guy/girl.

Lasă comment.